Våld.

Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte ens hur jag ska börja detta inlägget. Jag antar att titeln säger en del, och det fanns tyvärr inget mer passande eller “finare” ord för det jag kommer att skriva om. Jag har dragit mig in i det längsta för att skriva detta eftersom jag av naturen är väldigt privat av mig. Därför kommer jag inte gå in i detalj om det som har hänt. Jag kan tyvärr inte, och det är fortfarande svårt för mig att överhuvudtaget sitta här och skriva detta.

För några år sedan gjorde jag mig fri från ett mycket destruktivt förhållande. Trots att det har gått flera år sedan dess så påverkar det mig fortfarande. Inte alls i lika hög grad som tidigare, men helt “fri” är jag inte än. Det förändrade min syn på män, kärlek, tillit och förhållanden. De åren med honom var den värsta perioden i mitt liv, utan tvekan. Det var en period av konstant stress, vilket till och med påverkade mig fysiskt – jag gick ner till 47 kg, vilket är väldigt lite om man fördelar det på 173 cm. Det var en hemsk, lång period av stress, slag, förolämpningar (av det grövsta slaget), otrohet och svartsjuka. Kort sagt; det var ett helvete.

Anledningen till att jag valt att berätta om detta är att jag vill få tjejer/kvinnor att vakna upp ur den mardröm de är fast i. Även om bara en enda tjej läser detta och känner att det på något sätt har hjälpt henne att se saker tydligare, så betyder det jättemycket för mig. Jag önskar att någon hade sagt till mig (tjajat på mig, tvingat mig) att lämna honom, men jag valde att tiga och hålla allt för mig själv. Därför vet jag hur lång tid det kan ta innan omgivningen överhuvudtaget märker att något är fel. Man blir så bra på att dölja, på att hitta på ursäkter. Men när är det för sent? Han kanske slår en aning för hårt nästa gång. Det räcker med ett enda “felplacerat” slag för att du ska bli allvarligt skadad, handikappad eller till och med aldrig vakna upp igen.

Om du är fast i ett förhållande där misshandel förekommer, vare sig det är verbal eller fysisk så är du skyldig DIG SJÄLV att lämna fanskapet. DET ÄR ADRIG OK ATT ANVÄNDA VÅLD I ETT FÖRHÅLLANDE!!! Det finns inga ursäkter för ett sådant beteende. Det är nästan säkert att mannen kommer med någon ursäkt. Han kommer att påstå att det är ditt eget fel, att du provocerade honom. Han kommer att säga att han älskar dig så mycket att han inte kan hjälpa att han blir så svartsjuk. Han kommer att säga att han inte menar det. Han kommer att säga att han kommer att ändra på sig, att det var sista gången. Det är bara bullshit alltihop. En man skall aldrig röra en kvinna i annat syfte än utav kärlek, punkt slut! Kärlek ska inte se ut på det sättet, kärlek ska inte vara detsamma som att försöka överleva från en dag till en annan. 

Det finns inga ursäkter. Han kommer INTE att ändra på sig. Det är INTE ditt fel att han gör dig illa. Och det är upp till dig att ta steget bort från honom. Det är svårt att lämna någon som man i grund och botten har älskat en gång i tiden, eller kanske fortfarande älskar. Det är extremt svårt. Det kan även finnas andra skäl till varför man stannar. Men sanningen är att inget skäl är bra nog. Du lever bara en gång, och du lever NU. Hur skrämmande det än kan kännas att lämna honom och vara själv så kan jag lova dig att du kommer att vara så otroligt mycket lyckligare utan honom. Du kommer att känna att du äntligen kan andas. Det kommer att ta lång tid men du kommer att bli starkare för varje dag. Förhoppningsvis så har du familj och/eller vänner som hjälper dig. Men även om du inte har en enda person som står dig nära så KOMMER DU ATT KLARA DIG. Därför att du måste. Därför att du inte har något val annat än att leva vidare. Därför att livet har så mycket mer att erbjuda dig. DÄRFÖR ATT DU ÄR HUNDRA GÅNGER STARKARE ÄN DU NÅGONSIN TRODDE ATT DU VAR.

Jag hoppas verkligen att alla tjejer som läser detta inser hur otroligt starka och vackra de är. Du är inte svag för att du har stannat, du har bara älskat för mycket för länge. Du är bara rädd. Men gör rädslan till en bra sak. Låt den rädda dig.

 

 

Mascara-kit för 0 kr

Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>