Angry Birds

Jag bor på andra våningen. Ett par meter ifrån mitt köksfönster finns ett träd. I detta träd bor en del förvirrade fågelindivider som ibland flyger fel. Då siktar de oftast på mitt eller grannens fönster. Skrev om detta här samt här. Jag har aldrig gillat fåglar. Förstår inte meningen med dessa “djur”. Tyvärr verkar känslorna ej vara ömsesidiga. De låter mig inte vara ifred. De små fågelskrällena verkar ha till uppgift att förpesta mitt liv. Skulle kunna göra en lista på hur många fågelincidenter jag råkat ut för. Råkade sparka en duva som kom flygande från ingenstans när jag sprang till bussen. Två gånger har jag blivit attackerad av fiskmåsar när jag cyklat, varav en av gångerna slutade i kollision mot staket. För att inte nämna hur många gånger jag blivit jagad av galna gäss, ankor och allt annat fanskap i Pildammsparken. En gång kom de promenerande när jag låg och läste i Rörsjöparken. Det var traumatiskt. Tror de hade promenerat dit från kanalen. Några gånger har fiskmåsar snott min mat när jag ätit på uteserveringar, utan hänsyn till att jag var i full färd med att äta denna mat. En gång bajsade en fiskmås på mig. Har fortfarande inte kommit över det. Det var ej på måfå – den siktade, jag lovar.

Nu när jag satt och kollade på tv hörde jag en duns mot fönstret i köket. Gick dit och vad såg jag då, om inte ett fågelskrälle som låg på marken nedanför fönstret. Den överlevde dock, reste på sig och såg groggy ut. Tror inte den bröt något för den vinglade iväg från the scene of the crime. Tyckte faktiskt den såg skamsen ut.

Vad beror dessa felflygningar på? Någon som vet?

Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>